30 januari 2006

Interactie

Tom zoekt contact! Als je naast hem zit, durft ie al eens aan je mouw trekken en dan kijk je maar beter eens naar hem. Hij voelt zich immers nogal vlug misbegrepen...
Nog beter voor hem is het als je bijvoorbeeld in de keuken bezig bent aan het aanrecht. Dan sluit ie je met zijn loophulp volledig in en trekt ie aan je broekspijp. Alles laten vallen en hem even knuffelen is dan de boodschap. Ach, het doet zo'n deugd!

A. was even met Tom aan het spelen en zag dat ie klaar is om nieuwe dingen aan te leren. Zij leert hem 'in de handjes plakken'. Maar ook een speelgoedbekertje wist ie mooi naar de mond te brengen. En altijd weer gaan zijn handjes de hoogte in als van verwondering.
We merken al een tijdje dat hij met zijn speelgoed iets langer bezig kan zijn. Zijn piano met vier kleurrijke toetsen is een favoriet. Maar ook een ringenset (met lichtjes en geluid) en een bal met licht en geluiden weten hem te bekoren. (En ook het toetsenbord van papa zijn computer maar daarvoor is hij nog iets te jong: hij ramt er maar op los).
We moeten dringend werk maken van spelbegeleiding.
Een blik op zijn speelgoed:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage