25 januari 2006

De grote dag

...voor zus althans want zij is jarig! Papa en mama zijn iets minder enthousiast (want moe) maar dat merkt zus niet. Het huis is versierd, veel roze... daar houden meisjes van... Veel kaartjes en al enkele geschenkjes...
De kinderarts wordt gebeld en we kunnen de afspraak verleggen naar deze voormiddag. Oef! Tom heeft een oorontsteking dus wordt in zijn geval een antibioticakuur voorgeschreven. De dokter raadt de aërosol af om geen ophoesting te activeren.
Zus beleeft haar Grote Dag en grandeur en laat zich alle aandacht welgevallen. Op school wordt wel drie keer voor haar gezongen! En als ze toevallig in een andere klas moet zijn, wordt er nogmaals voor haar gezongen. En een kaartje en een geschenkje van de juf.
Woensdag, dus maar een half dagje school. Met een taartenhoed op het hoofd trotseert ze de koer wanneer papa haar komt afhalen. Ouders en kindjes wensen haar proficiat en een aantal roepen: "Tot straks!". Ze geniet met volle teugen van de aandacht.
12 kindjes mocht ze uitnodigen voor haar feestje dat voor de gelegenheid doorging in het S.M.A.K. Anders zijn het er nooit zoveel maar aangezien het nu toch elders was...
12 koters nadien in ons huisje klein... 't zou niet voor alle dagen zijn! 17.30 uur: de eerste ouders komen hun kindjes halen. En als ze allemaal weg zijn, haalt papa Tom op bij de onthaalmoeder.
We hoopten op een betere nacht maar het mocht niet zijn... Alweer een ganse nacht van huilen. Tja, oorontstekingen kunnen wel pijnlijk zijn... De koorts blijft ook: 38,6 ° is niet min.
Tussendoor, om 3.00 uur ongeveer, komt zus op de kamer: "Ik kan niet slapen."

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage