12 maart 2008

Zorgplanbespreking

Tom gaat reeds meer dan een jaar naar Bachte en dan wordt er vanuit de instelling een zorgplan uitgeschreven op basis van het voorbije jaar en dat voor de komende 3 jaren.
Vandaag was het er de bespreking van.

Rond 9.00 h. werden we er verwacht. Toch wel een beetje zenuwachtig... en elk met ons vragen voorbereid.

Het geheel lijkt een beetje op een uitgebreid oudercontact. Over de ganse lijn veel goede punten. Tom heeft in dat jaar heuse vorderingen gemaakt. Anderzijds ook al eens gesproken over zijn gedrag. Zijn karaktertje van aandacht vragen, zijn duidelijke wil en plotselinge gemoedswisselingen zijn daar ook al vaak besproken. Klinkt raar... maar we zijn blij dat ze hem daar ook zo kennen. Zo kunnen we samen naar oplossingen zoeken.
Intressant om horen was ook hoe men schippert tussen enerzijds structuur geven (waardoor ie zich op zijn gemak voelt) en anderzijds het vermijden van regelmaat om vastroesten in structuren te vermijden. Was bijvoorbeeld raar om horen dat Tom vlug iets als een gewoonte gaat aanzien en dan ook verwacht dat het altijd zo zal lopen. Dit moeten we eens in het achterhoofd houden als we weer eens voor zo'n situatie staan.

Tom is daar goed... Zoveel is nog maar eens duidelijk geworden.
Maar hij kan er in het beste geval maar blijven tot zijn 15. Dus dan mogen we weer op zoektocht... maar dat zijn zorgen voor later.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage