13 februari 2006

Antibiotica

Gisterennacht was hij er terug. Om 23.45 uur was Tom klaarwakker én doodcontent toen papa hem kwam halen vooraleer hij de rest wakker zou maken. Het tweede deel van zijn avondfles en nog wat spelen... geen vuiltje aan de lucht. Om 00.30 uur terug in bed gestoken, dik tegen zijn zin natuurlijk... Rond 2.00 uur was alles stil.
Deze ochtend een rood oortje en een rode vlek in zijn lies. Bij de luierverzorging wel een krijsende Tom. Wat is dat nu? We voorzien binnenkort maar best weer eens een dokterbezoek.
Deze voormiddag kreeg mama een verontruste telefoon van de kinesiste. Zij en tante hadden vastgesteld dat Tom verkeerd begint te reageren op de antibiotica. (Pas na anderhalve fles?). De vlekken begonnen uit te breiden maar ook zijn ogen begonnen te zwellen. We moesten ogenblikkelijk de behandeling stoppen. Hij kon ervan in shock gaan.

En dan sta je daar... Uit pure onwetendheid zou je je kind in shock kunnen laten gaan. Je voelt je dan als ouder echt wel machteloos... Stel dat dat nu vannacht eens gebeurd zou zijn...
Gelukkig kwamen de symptomen 's ochtends op en mogen we ons qua zorg omringd weten door de besten... en die het heel goed voorhebben met Tom en met ons. Dankjewel!

En nu we de zaken eens samen leggen: inderdaad, gisteren in de vooravond had hij in de hals wel een vlek maar we dachten dat hij die zichzelf bezorgd had door te krabben. En op een bepaald moment wreef hij zichzelf bijna zijn rechteroog uit maar gezien dit 's avonds gebeurde na een vrij drukke dag interpreteerden wij dat als was hij heel moe. En echt lastig was hij niet... En toen hij vannacht wakker was, viel er ook niets speciaals te bemerken.

Amai, het ouderschap...

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage