14 december 2008

Recht op zorg

Graag steunen wij deze oproep:


hallo,

graag even lezen,

Marlies is een jonge vrouw met een meervoudige handicap, waardoor ze volledig afhankelijk is van derden. Deze personen zijn in de eerste plaats haar huisgenoten, en haar verzorgers op school. Marlies verblijft op een semi-internaat, waar tevens personen met een meervoudige handicap intern kunnen verblijven. Na verloop van tijd zal Marlies ook intern worden opgenomen, waarvoor ze nu reeds op een lange wachtlijst moet staan.

Toen Marlies klein was en haar ouders op zoek gingen naar een gepaste instelling voor hun dochter werd hun gezegd dat Marlies enkel semi-internaat kon doen. Het beleid luidde: “Oudere personen met een handicap hebben voorrang op jonge kinderen.” We zijn 20 jaar later en het beleid is gewijzigd, het luidt: “Jonge kinderen hebben voorrang op oudere personen met een handicap.” De jonge kinderen van 20 jaar geleden staan dus nu in de kou, zij gaven de ouderen voorrang en moeten nu de jonge kinderen voorrang geven.

Om deze reden, wordt een verzoekschrift aan de Vlaamse Regering gedaan om het recht op zorg uit te breiden. De jonge kinderen van 20 jaar geleden zijn met z’n 14 000 en wachten reeds jarenlang op aangepaste zorg en ondersteuning. Deze toestand is onaanvaardbaar en leidt tot schrijnende situaties voor hen en de mensen waarvan ze afhankelijk zijn.

We vragen u om hier even bij stil te staan en de petitie voor: “RECHT OP ZORG” te ondertekenen. Deze petitie kan je ondertekenen op de site: www.rechtopzorg.be. Mogen we vragen om dit verder te vertellen in de hoop dit recht bespreekbaar te kunnen stellen in het Vlaams Parlement.

Dank Paul en Mia Deduytschaever - Steyaert

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage