10 augustus 2008

Zomer 2008 (2)

Dit jaar ging de reis naar La Garde-Freinet met Intersoc. Het zuiden van Frankrijk, de Provence, de Côte d'Azur... het warme weer (+/- 35 °C en vaak windstil), het lekkere eten, de wijn,... de Provençaalse geuren en kleuren en smaken, het programma en animatie ter plaatse (dauwtrip met zonsopgang, zonsondergang met French Coffee, een rondvaart met een Zodiac, een bezoek aan Saint-Tropez, stevige wandeling in de Gorges du Verdon, pizza op het strand...), buitenzwembad, buiten eten, Echt een tóp vakantie! Genieten...


Mét Tom?
Neen... dit is geen vakantie voor Tom: veel te ver rijden, veel te warm, veel teveel moeite voor een vakantie waar hij niets aan heeft. Hij is hier nog te jong voor.
Tom bleef in zijn vertrouwde omgeving: overdag in het semi-internaat en 's avonds met de bus naar de grootouders. Via draadloos internet hielden we contact met de instelling en via gsm met de grootouders.

Hoe heeft Tom het dan gesteld?
Naar wat we horen: zeer goed! Hij was telkens een blij en content ventje. Zijn dagen waren mooi gevuld en voldoende afwisselend in een vertrouwde omgeving.

Heeft hij jullie niet gemist?
We denken van niet. Er is toch niets wat daarop wijst. Hij was wel heel blij dat hij ons terug zag. (En wij ook, uiteraard!)

Hebben jullie Tom dan niet gemist?
Bumbamuziek bij de voorstelling van de kinderclubs, Bumbahanddoeken bij het zwembad, de kleine Jonas (een jongetje met Down) die rondfladderde in het domein, zus die het halverwege de vakantie toch moeilijk kreeg zonder haar broer... als we zelf al niet aan hem dachten, werden we genoeg aan hem herinnerd.
Maar... we hebben genoten! Niet van een vakantie zonder Tom maar wél van een vakantie die (nu nog) niet mogelijk zou zijn met Tom. En daar heeft zus recht op. En wij ook. (Na 10 keer Centerparcs en Sunparks voor de kinderen).


Gepraat ook met de mama en begeleiders van Jonas. Dit opende heel wat perspectieven voor de toekomst.

Gepraat ook met heel wat fijne mensen.

Het is voorbij... *Zucht*

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage