02 december 2007

Sinterklaasweekend

...begon op vrijdagavond in het semi-internaat. Daar kwam de Sint en iedereen was welkom. Na schooltijd zus afgehaald en allen daarheen.
Tom op de schoot bij zus, naast de Sint... tot zover geen probleem. Toen men echter begon te zingen en de Pieten begonnen te dansen, werd het iets te wild voor Tom. Traantjes... ontroostbaar... dus naar buiten de rust opzoeken.
Toen de Sint weg was, was er nog een poppenspel. Nog even geprobeerd, alweer traantjes... alweer naar buiten de rust gaan opzoeken. Halfweg het poppenspel toch nog even binnen gekomen... maar Tom liep liever rond, had meer interesse in de draden en de knopjes dan in het ganse gebeuren. We horen nochtans andere dingen over hem op school.
Nadien terug naar de leefgroep. Daar hadden de Pieten nieuw speelgoed gebracht. Tom vloog er meteen enthousiast in... net als de andere aanwezige kinderen. Het was aangenaam bijpraten met andere ouders en grootouders... en met de opvoedster in een ongedwongen sfeer.



Zaterdagnamiddag kwam de Sint in de buurtwinkel. Een beetje uit 'morele' verplichting daar naartoe. Tom liet de dingen gebeuren en stak spontaan zijn 'eieieieieieieieieieieieieiei'-raison af tegen Sint en Piet.



De nacht van zaterdag op zondag hadden we een logeetje voor zus... en toevallig is de Sint de brieven komen halen. Zondagmorgen begon dus met heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel snoepgoed. Tom ging er prompt tussen zitten en deed zich tegoed aan de letterkoekjes.

Zondagavond het weekend afgesloten met zus, lekker gezellig kijkend naar de ontroerende film 'Het paard van Sinterklaas'. Met de échte Sint, zegt zus telkens.

Aftellen...

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage