16 juli 2006

Meeting Tijmen

...maar nu mét zus en zonder Tom.

Tijmen en familie zijn nu in Belgisch Limburg op vakantie. Was reeds lang voorzien... en ook dat wij eens op de koffie zouden komen.

Het weekend naderde en werd meer en meer ingenomen door 'verplichte' aanwezigheden. Leuke bijeenkomsten, daar niet van, maar ze brachten deze ontmoeting in gevaar. Na enige twijfel -doen we het of doen we het niet- dan toch maar gedaan. Zonder Tom dus want die moest slapen in de namiddag en dat zou hij daar niet doen.

Belangrijke dag voor zus want zij zou zien hoe haar broer kan evolueren. Kàn... want elk kind is anders: de krijtlijnen zijn uitgetekend maar het is aan Tom om er iets van te maken, uiteraard met onze hulp.
Zus heeft de dag goed verteerd. De omgeving zorgde voor een goede afwisseling zodat de kennismaking niet te zwaar hoefde te zijn.

Het kader was een mooie en zeer kindvriendelijke camping. Terwijl zus met Beerten en Tijmen en de 2 PGB'ers (hier PAB'ers) op stap gingen, konden papa en mama rustig praten met de ouders van Tijmen. Naast het uitwisselen van onze verhalen, ook het goede nieuws gehoord van de opstart van een oudergroep in Nederland.
Twee theorietjes uit het gesprek:
- theorie 1: als onze kinderen nu goed slapen, heeft dat alles te maken met overvloedig zonlicht en de juiste aanmaak van melatonine
- theorie 2: er zijn ongetwijfeld meer sms'ers dan er nu gekend zijn; het chromosomenonderzoek (FISH-techniek) is nu zo ontwikkeld dat moesten een aantal kinderen die nu als ADHD, autistisch,... bestempeld worden, opnieuw gescreend worden dat er ongetwijfeld een aantal sms'ers tussen zitten; we vonden het al raar dat we dit jaar 'zomaar' weet kregen van 4 sms'ers waaronder één van twee maand jonger dan Tom; de toekomst zal dit ongetwijfeld uitmaken

...en ook nog het voorstel dat het niet slecht zou zijn om met Tom eens naar Amerika te vliegen bij dr. Smith. Maar het lijkt ons op de dag van vandaag nog steeds zo'n opgave... We zien wel...

Dankjewel Yolanda, Mario, Tijmen en Beerten voor de mooie en gezellige namiddag, de deugddoende babbel en de warme gastvrijheid.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage