17 april 2006

Paasmaandag

...is bij ons thuis steeds traditioneel paasontbijt mét eierenraap met de nichtjes. Vroeg opstaan dus en één en ander organiseren.

Joepie, de klokken zijn geweest!

Gelukkig geen vragen over wanneer nu de klokken en wanneer de paashaas komt. Wie heeft dat trouwens uitgevonden van die haas? 't Was zo mooi: op Witte Donderdag vertrekken de klokken naar Rome en in de nacht voor Pasen komen ze terug. Leg dat nu maar eens uit...

Na de eierenraap en het ontbijt laat het weer het toe dat de kinderen buiten spelen. Tom wordt omringd door zijn enthousiaste nichtjes die hem overal mee naartoe sleuren (soms letterlijk): op de glijbaan, op de trampoline, in hun huisje,... Tom is in goede doen en laat alles toe. Na zo'n anderhalf uur is hij het echter beu en dat laat ie ook merken. Vermoeid valt hij dan ook in slaap in zijn park, vlak voor zijn middagmaal... Oeps... daar gaat zijn regelmaat. Alles wordt wat verlaat en Tom houdt dapper stand.

Was het het doorbreken van de regelmaat of de overaandacht van de nichtjes: de dag heeft zijn weerslag op de nacht: wakker om 22.00 uur en om 00.00 uur maar vooral ook om 2.00 uur. Rond 3.00 uur is het weer stil. En om 6.00 uur begint voor mama de dag.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage