29 oktober 2005

Winteruur

Vandaag had papa 'den vroegen'. Dat wil bij ons zeggen dat mama mag uitslapen en dat papa voor zoonlief moet opstaan. Om 7.15 uur was hij daar (jawel!) Het komt eigenlijk vrij regelmatig voor dat als de papa moet opstaan voor Tom, dat hij langer slaapt. Zoek daar maar eens een verklaring voor.

Papa en mama hadden het emotioneel wat moeilijker de voorbije week. Dat komt zo met zijn vlagen. Soms vragen mensen je naar de situatie van Tom en als je dan weer je verhaal moet doen dan herbeleef je het weer en nadien voel je je vaak belabberd... Wanneer geraak je over die lijn van teleurstelling en verdriet en zie je er het mooie, de uitdagingen van in?
't Is goed dat mensen erover beginnen en dat je op tijd je verhaal eens kan doen, laat dat duidelijk zijn. Het is alleen niet altijd gemakkelijk...

Voor de rest hebben we een vrij rustige week achter de rug. Hij was steeds vroeg wakker (variërend van 'op tijd' over 'vroeg' naar 'zeer vroeg'). 's Nachts komt hier en daar ook wel weer eens de onrust opzetten: dan wordt hij eens wenend wakker... meestal gaat het vanzelf over maar je bent wel telkens wakker.

We merken dat hij bij thuiskomst 's avonds dikwijls niet zo vrolijk is. Je krijgt hem niet tot rust en het enige wat helpt is zijn fles. Nu, die krijgt hij eigenlijk vlak voor het slapen gaan en daarvoor is het bij thuiskomst nog iets te vroeg. En in principe laat de onthaalmoeder hem wat rusten in de namiddag dus echte vermoeidheid zou het niet mogen zijn alhoewel we toch twijfelen.

Ondertussen blijkt dat hij zijn windpokkenvaccin goed overleefd heeft. We hebben toch niets speciaals gemerkt. Wél blijft hij last hebben van een (wat wij noemen) 'vuile' uitslag op zijn achterwerk. Van de luiers? Zweet? Verzorgingsproducten?

Vannacht overschakeling naar het winteruur. Benieuwd hoe hij dat zal interpreteren. Gelukkig is hij vannacht bij pépé en oma. Papa en mama gaan op stap!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage