18 maart 2009

Verjaardagsfeestje


















Zus vindt het niet eerlijk dat enkel zij verjaardagsfeestjes krijgt met vriendjes van de klas... Tja, dat ligt bij Tom nu eenmaal iets moeilijker... maar nu mama op woensdag thuis is, kan er misschien wel iets gebeuren.
Lang genoeg op voorhand afgesproken met de opvoedsters en vandaag was het zover: een namiddag naar de speeltuin met de vriendjes van de klas en de leefgroep. Ze waren maar met drie dus begeleiding viel goed mee. Tom genoot van het geheel maar liet bij wijlen toch zijn kuren zien: als zus bijvoorbeeld met een ander kindje speelde. En ook iets met de wip waar ie niet op wou.
Leerzaam moment ook voor zus en mama die een aantal tips kregen van de opvoedsters over Tom zijn aandacht vragen en hoe erop te reageren. Hoofdzaak: negeren, niet op ingaan. Ook geleerd dat je in zijn bijzijn best niet teveel over hem praat... want dat ie meer begrijpt dan dat hij laat uitschijnen.
Samen nog gezellig een pannenkoek... die er even later weer uit lag bij Tom.
Een mooie dag onder een deugddoend lentezonnetje!


















Tom kreeg een leuk stickerboekje en een ballon. Zelf kleven doet ie nog niet maar hij kiest wel de stickertjes, zoekt dan het plaatje waar ze horen en daar mag zus ze dan op kleven.
















Zijn verjaardagsfeestje in de klas volgt nog.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage