27 mei 2007

Pinksterweekend

Voor de tweede keer op rij met de grootouders langs papa's kant naar SunParks Oostduinkerke: mooie en betaalbare combinatie van enerzijds de kust en anderzijds het immer subtropische (nuja) zwemparadijs en nu ook indoorspeelplaats, genaamd Kidsworld.


Deze keer was er een nichtje mee voor zus. Zo konden papa en mama zich wat meer concentreren op Tom. Was op zich al een succesformule.
Het weer viel ondanks de voorspellingen ook nog mee dus dat zat ook al goed.


Les geleerd van vorige keer: donkere vuilniszakken meenemen voor Tom zijn kamer want die slaapt in het pikdonker. Ramen afgeplakt. Het scheelde behoorlijk en Tom sliep dan ook heel goed 's nachts én in de namiddag. De dagen waren dan ook wel gevuld: in de voormiddag meestal een stevige wandeling aan de dijk en in de namiddag naar de binnenspeelstad. Daar vond ie de reuzeballen en de trampoline heel leuk. Ook achterop de gocart vond ie leuk.


Het zwemmen was heel wat minder... Tom liet alles wat over zich heen gaan en was heel rustig in het water. We hebben het dan ook beperkt tot één keer. Als ie er niet echt plezier aan beleeft, en het was er wel druk, dan zoek je beter andere oorden met hem op. Een terrasje moet je met Tom ook niet doen... Hij houdt er niet van om stil te zitten.


Eten was ook vaak een probleem. Hij heeft er nauwelijks gegeten. Drinken lukte wel... Dus dat zat wel goed. Het ganse weekend had Tom een lichte vorm van diaree en één keer heeft hij over gegeven. Is de eerste keer dat we dit meemaken... en heel raar: hij had er duidelijk geen last van. Hup... en weer gaan spelen...
Een snotneus en etterende oogjes voorspelden niet veel beters...


Hoop en al was het een heel goed weekend waarin vooral zus en nichtje zich rot amuseerden. De volwassenen genoten van het geluk van die twee. En toen het 's avonds stil was in het huisje konden mama en papa nog even wegglippen voor een rustig uitje. De grootouders hielden de wacht.



Met twee vrouwen aan het stuur, houdt Tom zich maar beter goed vast. :-)
En dat doet ie dan ook! Hij geniet duidelijk van de rit.
Was trouwens een zeer aangename ervaring: de man van de verhuurzaak zei dat Tom gerust achterop kon. Even de aarzeling... en dan moet je zeggen dat ie - alleen - niet stevig genoeg recht zit. 'Geen probleem, dan zoek ik wel een riempje,' zei de man. En zo hadden we meteen een oplossing. Iedereen tevreden. Buggy mocht ook even aan de kant en genieten maar.

Even poseren in zijn Formule 1-wagen. Deze stond stil.

De helicopter werkte wél en ging dus de lucht in. Het schokje telkens hij boven was, zorgde ervoor dat ie toch niet op zijn gemak zat. Nuja, 't is de eerste keer dat ie er kennis mee maakt.

Op Pinkstermaandag kwamen meter/tante met de andere nichtjes. Het viel ons op hoe flink de jongste met Tom kon spelen.

2 reacties:

Op 7/6/07 16:43 , Anonymous Anoniem zei...

Een kleine tip : aluminiumfolie houdt ook het licht buiten (maar dat wisten jullie ondertussen al).
Groetjes, EV

 
Op 7/6/07 21:58 , Blogger Toms dagboek zei...

Awel... 't is dat je het ons deze namiddag gezegd hebt :-)
Enne... proficiat met je eerste reactie!

Dank voor de tip!

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage